Kiezen voor een lamellen dak of een uitschuifbaar dak?


Een lamellen dak of een uitschuifbaar dak op de pergola?

Er is een ruime keuze aan verschillende pergola’s. We kunnen de pergola’s opdelen in twee grote groepen. Iedere groep heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen.

De eerste groep maakt gebruik van een lamellen dak. Een lamellen dak biedt de maximale bescherming tegen weer en wind.

De tweede groep maakt gebruik van een uitschuifbaar PVC-doek als dak. Bij deze pergola kan het dak helemaal geopend worden.

Waarom een pergola nemen op jouw terras?

Voordat we kunnen overgaan naar de keuze van het type dak moeten we even overwegen wat de reden is om voor een pergola te gaan. Een pergola biedt een overkapping aan jouw terras. De pergola kan verbonden worden met de woning of kan op zichzelf staan als eilandversie.

Door te kiezen voor een pergola kan u met andere woorden gedurende het gehele jaar een bestuurbare buitenruimte voorzien voor jouw terras. Deze ruimte is een grote meerwaarde om doorheen het hele jaar klanten te kunnen plaatsen. Hierdoor heeft uw klant niet alleen een extra keuze van sfeer die ze willen beleven tijdens hun bezoek, u hebt ook extra ruimte waardoor u meer klanten ontvangen.

Door te kiezen voor een pergola kan u dus gedurende het hele jaar genieten van jouw terras en daarnaast oogt het ook nog eens mooi en straalt het klasse uit.

Kiezen voor een lamellen dak:

Onze draaibare lamellen zorgen in elk jaargetij voor een optimale sfeer. Het zonlicht kan gecontroleerd worden door middel van de variabele hellingshoek van de lamellen. De ruimte eronder wordt op een natuurlijke manier geventileerd en de temperaturen zijn makkelijk te regelen. Bij slecht weer kan u de lamellen sluiten en gebruik maken van de warmtestralers om de ruimte op te warmen. De lamellen bieden de maximale bescherming voor een pergola en zijn zelfs inzetbaar bij een bepaalde hoeveelheid sneeuwval.

Het nadeel van een pergola met lamellen is dat de lamellen niet inschuifbaar zijn. Hierdoor zijn de lamellen altijd zichtbaar maar zijn ze dan ook weer snel te verdraaien wanneer het weer zou omslaan.

Afwatering van het dak

Daarnaast zijn deze pergola’s ook voorzien van een afwateringsysteem. Hierdoor zal het water dat op het dak terecht komt automatisch door de voetsteunen naar beneden gebracht worden. Hierdoor kan u er zeker van zijn dat de pergola niet overbelast zal worden. Hieronder kan u een video terugvinden van de werking van een pergola met een lamellen dak.


Pergola met een PVC doek als dak

Het andere type pergola zijn de pergola’s die gebruik maken van een uitschuifbare PVC doek als dak. Bij deze pergola’s is het doek volledig uit te schuiven en in te schuiven. Deze pergola’s kunnen aan de woning verbonden worden of kunnen op zichzelf staan.

Het dak van deze pergola is waterdicht maar is niet sneeuwbestendig. Deze pergola’s zijn een budgetvriendelijkere oplossing dan de pergola’s met een lamellen dak.

Ook deze pergola’s zijn erop voorzien om het opgevangen water naar de grond te voeren. Deze pergola’s worden ook vaak op een schuine hellingshoek gemonteerd zodat het water makkelijk naar de afvoergootjes geleid zal worden.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Twijfel niet om ons te contacteren!
Wij proberen binnen de 24 uur te reageren op uw vraag!

Voeg wanden toe aan de pergola voor een optimale
bescherming tegen weer en wind:

Voor de montage van zijwanden is er een ruime keuze aan mogelijkheden. Hieronder bespreken we enkele van de mogelijkheden. Bij de aankoop van een pergola geven onze experts u graag extra informatie en raad over de mogelijkheden. Zo bent u zeker dat u voor de beste oplossing gaat . Ontdek hieronder enkele mogelijkheden:

Optie 1: Glazen zijwand:

Kies voor een glazen zijwand die zorgt voor extra transparantie. Deze zijwanden kunnen vast staan of er kan gekozen worden voor een schuifraam. Hierdoor kan je makkelijk een deur voorzien in de pergola. Deze glazen wanden zorgen dat de warmte gevangen blijft binnen de pergola en je deze makkelijk kan verwarmen of verkoelen

Optie 2: Windscherm Knokke:

Een andere mogelijkheid om toch optimaal in te zetten op transparantie van de pergola zijn het toevoegen van onze windschermen model Knokke. Deze uitschuifbare windschermen kunnen makkelijk omhoog of omlaag gezet worden. Hierdoor heeft de gebruiker de mogelijkheid om snel in te spelen op de weersomstandigheden. Meer informatie over deze windschermen kan u vinden op de pagina over het model Knokke

Optie 3: screen in transparante PVC:

Onze screens voor een pergola zijn onze meest dynamische oplossingen. Deze screens kunnnen via de afstandsbediening bestuurd worden. Bij goed weer kan je de screens zelfs omhoog laten gaan en laten verdwijnen in de profielen van de pergola. Hierdoor zijn deze helemaal onzichtbaar. En dat is dan ook de grootste sterkte van deze zijwanden. Daarnaast behouden deze screens ook een groot deel van de warmte binnenin de pergola. Hierdoor zijn deze screens in combinatie met verwarmingselementen ruim voldoende.